Zee, storm en duister DIY zine is een in eigen beheer uitgegeven magazine dat uitkomt wanneer iets moois is om te laten zien. Het is ontstaan tijdens een creatief armoedige periode waarbij een serie vakantiefoto's toffer waren geworden dan ik had gedacht. Het principe van alles zelf willen doen en 'Waarommagikhiereigenlijknieteenboekjevanmakenalsikdatverdommewil?' en de relatief lage kosten stonden me enorm aan. Inmiddels zijn er zeven edities met verschillende thema's en samenwerkingen.

https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/koen-tornij-photography/

#002: Berlin

Deel 2 van mijn zine is een samenwerking. Mijn broer Tom Tornij is illustrator en maakt zwart-witte inkttekeningen. Allebei zij we verzot op Berlijn. In ongeveer dezelfde periode waren we er op een citytrip, domweg zonder het van elkaar te weten. Ik was op pad met een camera, hij met zijn tekenspullen. De beelden bleken goed bij elkaar te passen.

Voor de opmaak is gekozen de beelden op de volgende pagina door te laten lopen met afbreking van de foto's en tekeningen. Een vrij rigoureuze manier om de kijker mee te nemen op een manier hoe wij de stad hebben bekeken: per fiets.

2018, A5, 40 pagina's, full color op 115 grams gerecycled papier, oplage: 50 stuks.
Design tekst: Yorick de Vries (Studio Another Day)